Een bijzonder moment vond deze week plaats in de Gasfabriek: de eerste startup die deels gefinancierd is op basis van een blockchain applicatie slaat zijn vleugels uit! Binnen Business Innovatie Campus De Gasfabriek helpen startups elkaar om sneller te groeien met minder geld. Deze samenwerking wordt geregistreerd in een blockchainapplicatie, hierdoor krijgt iedereen waar hij of zij recht op heeft. Ruim een jaar geleden is de eerste samenwerking geregistreerd: Koen Rubingh van Brandeniers heeft voor de startup Coinversable een huisstijl ontworpen. In ruil daarvoor kreeg hij een winstrecht (een soort aandelen) in Coinversable. Nu, een jaar verder, is Coinversable de eerste fase voorbij en was het tijd om deze ‘aandelen’ terug te kopen. Dit heeft afgelopen donderdag plaatsgevonden. Een mooi eerste resultaat van deze test: Als startups kom je samen sneller verder dan alleen.
Share This