Innovatie Expeditie

Niet bang voor de Big Bang

Maatschappelijke, technische, politieke en milieuontwikkelingen zijn van sterke invloed op bedrijfsprocessen, verdienmodellen en producten. Sommige worden er zelfs compleet door vervangen. We zien dat technologieën als bv Artificial Intelligence, Machine Learning, Virtual- & Augmented Reality, Blockchain, Smart Sensoring, Internet Of Things en IT een significante rol gaan spelen. Politieke keuzes geven een veranderende koers aan. Meer aandacht voor milieu heeft impact op ons leven, gedrag en productie.

Ook jullie huidige business ontkomt waarschijnlijk niet aan deze aspecten en jullie kunnen nu al vooruitkijken. Wat is de toekomst van je huidige product of verdienmodel? Hoe kun je innovatieve technologie inzetten binnen je eigen bedrijf om in de toekomst ook nog business, klanten en bestaansrecht te hebben?

The big 5

Op de Gasfabriek Business Innovatie Campus werkt een diversiteit van enthousiaste ondernemers en studenten met deze inzichten en technologieën aan succesvolle businesskansen. We werken volgens het ‘BiG 5 eco-systeem’ :

  1. Een wakeup-call voor bewustwording,
  2. Zelf zien en handson ervaren van innovatieve technologieën, 
  3. Bepalen van impact van bijv. technologie op huidige business,
  4. Verkennen van kansen en
  5. Daadwerkelijk aan de slag gaan met kansrijke ideeën.

Deze actieve vorm van toekomstgericht innovatief ondernemen blijkt erg succesvol, wat te zien is aan de overvolle bezetting van de campus. We zetten het BiG 5 model dan ook steeds vaker in voor andere bedrijven en organisaties.

Niet bang voor de Big Bang

De Gasfabriek organiseert regelmatig op verzoek een zogenaamde INNOVATIE EXPEDITIE voor bedrijven en organisaties om ze ‘aan den lijve’ te laten ervaren wat er op diverse vlakken allemaal aan de hand en in ontwikkeling is in de wereld, wat de invloed en zelfs bedreiging hiervan is maar ook welke toekomstige business-kansen er liggen.

Dat kan grofweg op 2 manieren:

  • Organisaties kunnen de ervaring, visies, technologieën, werkvormen en slagkracht van de Gasfabriek inzetten voor de ontwikkeling van hun eigen innovatie en organisatie. Er wordt samen gezocht naar de ideale match tussen organisatie, Gasfabriekondernemers en/of studenten en bedenken vervolgens een traject dat aansluit bij de behoefte.
  • Een andere – wat luchtigere – vorm zijn de teamdagen, waarin grote teams van organisaties een dag of dagdeel de essenties van het big 5 model kunnen beleven. Je kunt gebruik maken van topsprekers uit heel Nederland, diverse workshops, pressure-coocker-sessies, teambuildingsactiviteiten (denk aan chinese boxing, of aan één van ’s lands beste escaperooms). En dat alles in en om onze schitterende historische panden en inspirerende ruimtes. Niet alleen een ‘inter-actief’ en leerzame ervaring om mensen bewust en bekwaam te maken maar tevens een gezellig sociaal bedrijfsuitje.

Vind jij het ook interessant om met de mensen in jouw organisatie op een ‘op maat’ expeditie te gaan gericht op jullie product en markt? Mensen worden actief ondergedompeld met creativiteit, teamwork, kennis-sessies, workshops een lekkere lunch en een borrel in een inspirerende omgeving. De opbrengst is niet alleen dat mensen een interessante tijd hebben, maar ook juist dat ze zich bewuster zijn geworden van de impact van diverse ontwikkelingen dat ze bekwamer kunnen acteren en gezamenlijk werken aan innovatie, hun eigen toekomst en de toekomst van hun bedrijf.

Mee op expeditie?

Vraag naar de mogelijkheden via De Innovatie Expeditie door te mailen naar expeditie@degasfabriek.com of vul onderstaand formulier in.

Aanmelden innovatie expeditie

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by