Innovation lab

Van kansrijk idee naar proeftuin tot incubator

De Gasfabriek biedt een “innovation lab”, ons innovatiecentrum waarin kansrijke ideeën worden uitgewerkt tot innovatieve proposities, die een kraamkamer kunnen zijn voor een startup. Hiervoor gebruikt De Gasfabriek de KIK-methode: Kansrijke Innovatie Kring.

De proeftuin wordt gevormd door een verzameling van samenhangende proposities rond een thema. De proposities worden ondergebracht in samenwerkende startups van ons innovatiecentrum. Deze werken volgens de Lean Startupmethode en vormen samen een serieuze concurrent voor de gekozen corporate. Alvorens zwaar te investeren in de startups, is het de doelstelling van De Gasfabriek om de verschillende proposities te valideren. Hiervoor wordt samenwerking gezocht met een corporate. Met behulp van informatie, reputatie en distributie van de corporate worden de proposities gevalideerd. Voor zover mogelijk wordt er gewerkt met gesloten beurs. Uitzonderingen worden gemaakt voor de studentondernemers die maandelijks een equivalent aan studiefinanciering van €200 tot maximaal €500 euro mogen declareren ter vervanging van bijbaantjes.

Het streven is om de verzameling samenhangende startups tot een serieuze “concurrent” van de corporate te maken. De Gasfabriek ziet het als haar taak en verantwoordelijkheid de verzameling startups na validatie in de proeftuin klaar te maken om als volwaardige en complete incubator te gaan functioneren voor de corporate.

Interesse gewekt?

Neem een kijkje in onze agenda en neem deel aan één van onze vele evenementen.

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by