Historie

Historische locatie

In 2015 is de basis gelegd voor het huidig Business Innovatie Centrum van de Gasfabriek. Vanaf oktober 2015 is de Gasfabriek geland als huurder van een vleugel van het voormalig Essent gebouw. Toen nog in eigendom van de gemeente Deventer, evenals de oude historische panden van de oude Gasfabriek. In het najaar van 2015 zijn de initiatiefnemers (8)  eigenaar geworden van de historische panden op het Gasfabriekterrein (december 2015) en einde 2016 van het oude Essent gebouw (huidig “Kantoor”-gebouw). Hiermee werd “de Gasfabriek Deventer” omgedoopt tot een bruisend centrum voor innovatie en ondernemerschap!

“HISTORISCHE LOCATIE, WORDT BRUISENDE BUSINESS INNOVATIE CAMPUS”

Begin 2016 zijn de restauratie-, en verbouwingswerkzaamheden in volle gang gezet voor de monumentale Gasfabriek-panden. Daarnaast is een forse verbouwing gestart van het “Kantoor” gebouw, om te voldoen aan de groeiende belangstelling van nieuwe huurders, leden en startups van het Business Innovation Centrum van de Gasfabriek.

De oplevering van het eerste gerenoveerde historische pand, was op 1 februari 2017. Hier is nu Duvel-Moortgat Nederland in gehuisvest. Het Business Innovation Centrum heeft met haar groeiend aantal leden, startups en andere activiteiten in de zomer van 2017 haar intrek genomen in het Apparatengebouw. Het Ketelhuis is in het najaar van 2017 opgeleverd en is nu door Saxion Hogeschool in gebruik.

De Gasfabriek Deventer is een begrip geworden en bruist het van ondernemende activiteiten. Vele gevestigde en startende ondernemingen kiezen voor deze locatie. Inmiddels zijn er meer dan 200 mensen werkzaam op de Gasfabriek Campus en zijn er meer dan 50 ondernemingen gevestigd op het 4500m2 tellende kantooroppervlak. 

DE GASFABRIEK BEZOEKEN?

Bekijk de agenda voor interessante evenementen of workshops die plaatsvinden in De Gasfabriek.

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by