Historie

“historische locatie, wordt bruisende business innovatie campus”      

In 2015 is de basis gelegd voor het huidig Business Innovatie Centrum van de Gasfabriek. Vanaf oktober 2015 is het Business Innovatie Centrum (BIC) geland als huurder van een vleugel van het voormalig Essent gebouw. Toen nog in eigendom van de gemeente Deventer, evenals de oude historische panden van de oude Gasfabriek. In het najaar van 2015 zijn de initiatiefnemers (6) van het BIC, i.s.m. 1618 Vastgoed, gefaseerd eigenaar geworden van de historische panden op het Gasfabriekterrein (december 2015) en einde 2016 van het oude Essent gebouw (huidig “Kantoor”-gebouw). Hiermee werd “de Gasfabriek Deventer” omgedoopt tot een bruisend centrum voor innovatie en ondernemerschap!

Begin 2016 zijn de restauratie-, en verbouwingswerkzaamheden in volle gang gezet voor de monumentale Gasfabriek-panden. Daarnaast is een forse verbouwing gestart van het “Kantoor” gebouw, om te voldoen aan de groeiende belangstelling van nieuwe huurders, leden en startups van het Business Innovation Centrum van de Gasfabriek.

De oplevering van het eerste gerenoveerde historische pand, was op 1 februari 2017. Hier is nu Duvel-Moortgat Nederland in gehuisvest. Het Business Innovation Centrum zal met haar groeiend aantal leden, startups en andere activiteiten in de zomer van 2017 haar intrek nemen in het Apparatengebouw. Het Ketelhuis zal in het najaar van 2017 opgeleverd worden.

Ondertussen is de Gasfabriek Deventer een begrip geworden en bruist het van ondernemende activiteiten. Vele gevestigde en startende ondernemingen kiezen voor deze locatie, die gedurende 2017 verder als Campus uitgebouwd gaat worden.

De gasfabriek bezoeken?

Bekijk de agenda voor interessante evenementen of workshops die plaatsvinden in De Gasfabriek.