Visie

Innovatie met New Tech

Bestaande gevestigde bedrijven opereren veelal volgens ‘oude’ en ‘vertrouwde’ businessmodellen en innoveren niet, of onvoldoende snel met New Technology. Zij verliezen steeds meer terrein aan kleine en samenwerkende bedrijven, start-ups die sneller en slimmer gebruik maken van new technology en nieuwe, veelal disruptieve businessmodellen generen.

Grote Techreuzen zoals Google, Apple en Amazon werken vanuit deze visie en zijn daarmee leidend geworden. Zij zijn een voorbeeld voor De Gasfabriek én haar innovatiepartners en opdrachtgevers!

ECOSysteem – Business Innovatie Centrum De Gasfabriek

Het Business Innovatie Centrum van De Gasfabriek is onderdeel van het ECO Systeem van De Gasfabriek. Samenwerkende start-ups ontwikkelen samen met opdrachtgevers en innovatieleden, nieuwe businessmodellen gebaseerd op schaalbare IT – New Technology.
Opdrachtgevers, corporates (profit en non-profit maar ook MKB) starten met kleine IT-TECH ‘werkpakketten’ voor start-up(s). Vanuit het Business Innovatie Centrum werken studenten, trainees, studentondernemers en ervaren coaches en entrepreneurs samen met de start-ups aan werkpakketten en nieuwe proposities.


Juist door een slimme samenwerking van de corporate met startups kunnen de “assets” van corporates zoals kennis over en toegang tot data van klanten van de corporate, gecombineerd worden met het ‘innovatief-vrij-denken’ en technologische- en software toepassingen door startups. Hieruit ontstaan innovatieve en vaak disruptieve ideeën en kansrijke proposities.
Er wordt met opzet buiten de corporates om geëxperimenteerd en gevalideerd om de startup “veilig” te kunnen laten ontwikkelen. Tot het moment waarop de startup (weer) “omarmd” kan worden door de corporate omdat dit een nieuw verdienmodel is voor het bedrijf.

WAT is ons doel?

Doel is om nieuwe visies en business-modellen en innovatieve schaalbare IT-Tech-oplossingen en startups te genereren.

Wij leveren corporates “eigen” startups, op verzoek zelfs een eigen incubator, met creatieve vrijdenkers en software-ontwikkelaars die, gebruikmakend van nieuwe hightech software, zorgen voor innovatieve, disruptieve producten en verdienmodellen. Startups die gebruik maken van de assets (o.a. distributie) van de corporate.
Hiermee verkrijgt de corporate niet alleen een concurrentievoorsprong. De corporate krijgt hierdoor ook een geheel nieuw toekomstperspectief, businessmodel en daarmee hernieuwd bestaansrecht!

Interesse gewekt?

Neem een kijkje in onze agenda en neem deel aan één van onze vele evenementen.

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by