Ontwikkeltraject Codidact

Wat is Codidact

Codidact is een ontwikkeltraject van De Gasfabriek dat zich richt op IT en ondernemerschap (21st century skills). Deelnemers noemen we Practitioners ofwel degenen die de technologieën in praktijk brengen. Als Practitioner bij Codidact kies je zelf wat je wilt leren, tot op welk niveau en in welk tempo. Je gaat aan de slag met realistische, uitdagende opdrachten voor interessante bedrijven. Maar het is niet alleen maar leren, leren, leren: er is ook volop ruimte voor sociale activiteiten én voor je eigen ontwikkeling.

Je hebt geen docenten en voorgeschreven studiemateriaal, maar maakt deel uit van een community van (practitioners en ondernemers waarin peer2peer learning centraal staat. Je doet fulltime of in deeltijd mee. In plaats van een diploma ontvang je digitale certificaten als beloning en bewijs van nieuw verworven kennis of vaardigheden.

Codidact is onderdeel van De Gasfabriek: een plek in Deventer waar bedrijfsleven, overheid en onderwijs elkaar ontmoeten. Als practitioner werk je samen met mede-practitioners aan realistische praktijkopdrachten. In deze dynamische omgeving leer je van elkaar én van ervaren ondernemers.

R

Community van practitioners en ondernemers. Geen docenten, geen voorgeschreven studiemateriaal

R

Grote eigen verantwoordelijkheid

R

Realistische, uitdagende praktijkopdrachten voor interessante bedrijven

R

Digitale certificaten

R

Peer2peer learning staat centraal

Interesse in het ontwikkeltraject?

Waarom meedoen?

Het onderwijs besteedt onvoldoende aandacht aan nieuwe technologie. De wens bij vooral jonge mensen om te werken met nieuwe technologie is groot. We constateren dat bedrijven de kennis niet hebben en starters vaak onderaan de ladder moeten beginnen. En dát betekent in de meeste gevallen niet dat je met de nieuwste technologie werkt.

Behalve nieuwe technologie besteedt Codidact ook aandacht aan 21st century skills, zoals bijvoorbeeld ondernemerschap (het bedrijf van de toekomst heeft behoefte aan intrapreneurs). Veel “oude” banen gaan verdwijnen, dus je moet voorbereid zijn op de toekomst.

3D

Praktisch elk vakgebied heeft te maken met data en visualisaties. Veel van deze data betreft 3D, het bijzondere is echter dat deze vaak nog 1D of 2D wordt gepresenteerd. Het is tegenwoordig echter mogelijk om deze data ook echt 3D te presenteren. Innovaties zoals, virtual reality, augmented reality of hologrammen zorgen voor een compleet nieuwe beleving en inzicht van de data. Virtual reality plaatst de gebruiker volledig in een digitale wereld. Met een bril en controlers kan de gebruiker zichzelf door deze wereld verplaatsen en mogelijk zelf manipuleren. Op deze manier is het mogelijk om compleet nieuwe werelden en tijden te beleven. Denk hierbij aan trainingen, toekomstige woningbouw of het inzichtelijk maken van complexe data. Bij PreVisual creëren we software, hardware en content om de eindgebruiker een optimale beleving te bieden en zijn data optimaal te gebruiken.

Nieuwe technologie verandert de wereld sneller dan ooit te voren. Dat wil zeggen dat deze technologie innovaties voortbrengt die niet langer beter, sneller en goedkoper zijn, maar die totaal anders zijn.

Blockchain

Bij Coinversable bouwen we betrouwbare software voor uitdagende problemen. We werken daarbij met de principes van de blockchaintechnologie. Je kent blockchain waarschijnlijk vanuit de hype rondom cryptovaluta zoals de Bitcoin. De achterliggende technologie van de cryptovaluta, de blockchain, gaat echter veel verder dan toepassingen met munten. Ook voor het bedrijfsleven en overheden heeft blockchain enorme potentie als betrouwbare digitale infrastructuur voor het uitwisselen van gegevens. Coinversable verkent samen met grote spelers de mogelijkheden van deze technologie middels het bouwen van applicaties en hands-on prototypes. Dat doen we op basis van ons eigen open-source platform validana.io. In 2018 hebben we blockchain applicaties ontwikkeld voor o.a. de Belastingdienst, UWV, DUO, SURF en vele andere partijen. Ben je programmeur? We hebben regelmatig toffe opdrachten liggen waar je vanuit Codidact mee kunt bouwen aan het toepassen van blockchain technologie in uitdagende casussen. Meer weten? 

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie verpakt in slimme apps en tools is de wereld in een rap tempo aan het veranderen. Google Assistant, Siri en Alexa zijn slimme speakers die we dagelijks gebruiken. Maar ook de zelfrijdende auto is in opkomst. En hebben we over tien jaar niet een koelkast die zelf voor ons de boodschappen doet?Aime werkt in de Gasfabriek aan nieuwe toepassingen powered by Artificial Intelligence & Big Data. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machine learning en deep learning worden in de praktijk toegepast in slimme webapplicaties en mobiele apps. Dat doen we met datasets die óf al bij bedrijven op de plank liggen óf snel beschikbaar kunnen worden gemaakt. Daarmee verslimmen we de bedrijfsprocessen van grote en kleinere bedrijven met de kennis die men toch vaak onbewust al in huis heeft, met een scherp oog voor gebruiksgemak voor de mens. Practitioners binnen Codidact kunnen meehelpen aan Aime-werkpakketten en zo een state-of-the-art kennis van AI & Big Data opdoen. Het vertalen van user requirements voor state-of-the-art technologieën naar technische benodigdheden en een technisch ontwerp? Of toch sterk de technologieeëën in en meeprogrammeren aan schaalbare software en AI-modellen? Er zijn verschillende mogelijkheden. De ☕ staat klaar!

IOT-toolbox

Make things smart. Als data het nieuwe goud is, dan zijn sensoren de nieuwe mijnwerkers en de onsterfelijke kanarie van de oude mijnwerkers. Binnen de iot-toolbox ontwikkelen we hardware én software. Daarmee bouwen we aan de volgende generatie van Internet of Things: we veranderen dingen in een nieuwe mijnwerker of een onsterfelijke kanarie. We maken dingen levend door ze te voorzien van sensoren en actuatoren. We leren dingen praten door ze te voorzien van moderne technologieën zoals LoRaWAN of Bluetooth Low Energy. Om met de dingen te praten bouwen we intuïtieve interfaces; vaak zijn dit webapplicaties of dedicated devices. We maken dingen betrouwbaar door ze te voorzien van een blockchainsleutel waarmee ze alles wat ze zeggen digitaal kunnen ondertekenen en in een blockchain kunnen opslaan. Tenslotte maken we met machine learning dingen slim en autonoom, zodat ze decentraal kunnen opereren.

Beloning en vrijheid

Als practitioner bij Codidact krijg je een maandelijkse vergoeding van circa €1000, op basis van een volledige werkweek. Daarnaast kun je lekker rondneuzen! Je hoeft je niet te binden aan een bedrijf. Eerst oriënteren en daarna kiezen. Handig, toch?

Wat heb ik nodig?

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om als practitioner bij Codidact aan de slag te gaan. Wel is het belangrijk dat je voldoende affiniteit met (informatie)technologie hebt, de wil hebt om verder te leren in een omgeving met veel vrijheid en ervan houdt om relevant bezig te zijn. Omdat je veel vrijheid krijgt, is het ook belangrijk dat je ambitieus genoeg bent om eigen leertraject te plannen en ook uit te voeren.

AANMELDEN EN CONTACT

Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in De Gasfabriek. Klikt het van beide kanten, dan doe je mee aan een introductie.  Voor meer informatie of aanmelden, neem contact op codidact@degasfabriek.com. Of via onderstaand formulier:

Adres
Zutphenseweg 6
7418 AJ
Deventer

Powered by