De ondernemer en de notaris

De ondernemer en de notaris. Heb je als ondernemer een notaris nodig? En wat kan een notaris nu precies voor jou betekenen?

Vooropgesteld is een ondernemer bovenal mens. En in een mensenleven kunnen veel dingen gebeuren. Een notaris begeleidt ondernemers tijdens de hele levensloop van de onderneming. Natuurlijk bij aanvang van de onderneming ten aanzien van de rechtsvormkeuze of de keuze voor een bepaalde samenwerkingsvorm. Gaandeweg kan de onderneming door groei of door een ander risicoprofiel toe zijn aan een andere
rechtsvorm of kunnen er participaties ontstaan. En bij het naderen van het pensioen spelen continuïteitsvraagstukken een rol.

De notaris kan daarnaast begeleiden bij het in kaart brengen van mogelijke risico’s door te kijken of er algemene voorwaarden zijn opgesteld en of deze juist worden gehanteerd. Is er een goede verzekeringsdekking en wat is er geregeld als de privérelatie van de ondernemer eindigt en op welke wijze kan op een legitieme manier (een deel van) het privévermogen buiten de risicosfeer van de onderneming worden gehouden?

Lilian Thijssen is als kandidaat-notaris verbonden aan Smalbraak Notarissen in Deventer en laat zien dat een notaris niet stoffig hoeft te zijn.
Meedenken met de klant en zoeken naar pragmatische en heldere oplossingen staan bij haar voorop. Geen saaie juridische presentatie dus, maar handige tips & tricks waar je als ondernemer meteen wat aan hebt.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

mrt 20 2019

Tijd

07:45 - 09:00

Kosten

€5,-

Locatie

De Kantine @ De Gasfabriek
De Kantine @ De Gasfabriek Deventer Netherlands 7418 AJ

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *